15 Februarie Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer

? Ziua de 15 februarie a fost declarată ziua internațională a copilului bolnav de cancer, iar misiunea acestei zile este de a informa publicul cu privire la implicațiile cancerului la copii și de a înțelege că toți copiii afectați de această maladie merită cea mai bună îngrijire și acces la tratament de calitate.
➡️ Cancerul apare mai rar la copii, însă răspunsul este mult mai bun decât în cazul adulților în condițiile în care este depistat timpuriu și tratat. Părinții trebuie să conștientizeze necesitatea de a ține micuții la zi cu controalele medicale, întrucât simptomele bolii pot fi dificil de sesizat.
? În fiecare an, aproximativ 200.000 de copii din toată lumea sunt depistați având cancer și doar 20% beneficiază de tratamentul necesar. În România, cancerul este considerat a doua cauză de deces printre copiii cu vârste cuprinse între 4-15 ani, afectând anual aproximativ 400 de copii.
__________________________________________
??‍⚕️ Dr. Horgos Anne Marie este medicul specialist în oncologie medicală la Spitalului Municipal Săcele. Serviciile oferite în cadrul Ambulatoriului de Specialitate, aflat pe strada Episcop Popeea Nr. 20, sunt: consultație de specialitate.
? Pentru programări și pentru orice întrebare aveți, vă încurajăm să apelați numărul de telefon 0368.408.073, în intervalul orar 08:00 – 20:00.