4 februarie – Ziua mondială a cancerului

? Data de 4 februarie marchează ziua mondială a cancerului, scopul acesteia fiind de a încuraja prevenirea, diagnosticarea la timp, dar și tratamentul diverselor tipuri de cancer. De asemenea, se urmărește și creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește implicațiile acestei maladii.

➡️ Afecțiunea apare în momentul în care un grup de celule din corp se dezvoltă necontrolat și formează o tumoare. Netratată, tumoarea se va răspândi la nivelul țesutului sănătos, putând afecta diferite zone ale organismului.

❗ ?̂? ??????? ???? ????????? ??????????? 2⃣0⃣0⃣ ?????? ?? ??????.

? La nivel mondial, cancerul este una dintre principalele cauze de deces. Aproximativ 7,6 milioane de oameni își pierd viața anual din cauza acestuia. Se estimează faptul că 1,5 milioane de cazuri ar putea fi prevenite.
__________________________________________

??‍⚕️ Dr. Horgos Anne Marie este medicul specialist în oncologie medicală la Spitalului Municipal Săcele. Serviciile oferite în cadrul Ambulatoriului de Specialitate, aflat pe strada Episcop Popeea Nr. 20, sunt: consultație de specialitate.

?? Pentru programări și pentru orice întrebare aveți vă încurajăm să apelați numărul de telefon 0368.408.073, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Nu ezitați să ne contactați!